Galleri Jansson sommaren 2008

Sommaren på Galleri Jansson rymde fyra tvåveckorsperioder. Utställarna var av olika karaktär och i olika åldrar.

21/6 – 4/7 Färgstark
Ann-Marie Obed uppväxt i musikerfamilj i Hallanda, Svanskog. Bor sedan länge i Råtorp. Hon har studerat för bl.a. George Suttner och Arne Isaksson. Genom åren har hon haft utställningar i bl.a. Skagen i Danmark, Provance i Frankrike, Börshuset i Göteborg, Gerlesborg konstskola och Baldersnäs herrgård.

5/7 – 18/7 Fyra vänner
Berit Engstrand
, olja och akvarell. Caisa Nordkvist,olja och akvarell . Britt Nilsson, keramik. Kirsti Hauge, akvarell.
De fyra damerna från Kil har hållit på med konst i tjugo års tid och förgyller mest sin egen kommun med sina alster, t.ex. vid Kil hela veckan, på Åkerbo och i Fryksta station. Nu är det dags för oss grannar att njuta.

19/7 – 1/8 Två systrar och en brevé
Meta Andersson-Sundström
är bildlärare på Frödingskolan och aktiv i Hammarö konstförening sedan tio år. Under sommaren aktuell på Sillegården i V. Ämtervik. Jobbar främst i akvarell men även i gouache, olja m.m. och målar natur och djur där gammalt möter nytt. Kerstin Bengtsson målar natur och närhet och har har gjort så i drygt tio år. Genom Alla kvinnors hus engagerad i arbete med stöd till utsatta kvinnor. Anna Åberg debuterar på galleri men har målat sedan hon var barn. Arbetar som bildlärare i Kil och har bl.a. deltagit i ett europeiskt konstprojekt i Österrike. Gillar att utmana och blanda nya tekniker som kroppsmålning, grafitti, kroki.

2/8 – 17/8 Åh, vad ni ska sakna mig!
Anita Forsnäsgård
är frilandsskribent och undervisar på olika skrivarkurser och som lärare för gymnasieelever på medieprogrammet . Hon har precis debuterat med sin barnbok 'Åh, vad ni ska sakna mig!' Anders Palmgren bor i Uppsala och är konstnär och illustratör med rötter i Värmland. Gick konstfack 1969-72. Illustrerat flera barnböcker, läromedel, faktaböcker m.m. Anders har haft flera separatutställningar och arbetar främst med akvarell.

RSS 2.0