Sommaren 2009

Den 16 augusti stängde vi av ugnen och åt upp de sista bullarna och smörrebröden. Caféet stängdes för säsongen. Tack alla fantastiska gäster för att vi fick vara med er den här sommaren också!

Särkilt roligt var det att ni uppskattade vårt nybyggda växthus. Bilder från bygget.

Vi hoppas på återseende sommaren 2010.

 Välkomna, önskar Gitte och personal.

Galleri Jansson sommaren 2009


20 juni – 3 juli: Marita HultDesignade ord
Marita inspireras av mönster, färg och form, liksom det designmässiga, grafiska och enkla. Gärna stilrena bruksföremål och gärna keramik. Text, ord och bokstäver tillsammans med bild färg och form. Marita är idag estetlärare på Hammarö utbildningscenter.

4 - 17 juli: Eva Nordlöf En flyttfågels betraktelser
Eva är lärare i Luleå som är sommarvärmlänning på Hammarö. Natur och stilleben. Mest akvarellteknik. Gått på Sunderby folkhögskola, Nordiska akvarellmuséet och för Karin Törne Haern. Deltagit i utställningar i Landstingshuset i Luleå, Bostället i Gammelstad, Sunderby sjukhus och Blå Lagår’n.

18 – 31 juli: AnnaLisa Axelsson & Lena Eismark Konst i det gröna
Lena är uppväxt i konstnärsfamilj, men väntade med målandet tills efter pensioneringen. Nu håller hon målarkurser. Skulptur och målande om vartannat.
AnnaLisa målar natur. Björk är favorit. Helst i akvarell. Målat med stor tillfredsställelse för välgörenhetsprojekt för barn i Polen och för ”Rumänienprojektet Irene Fager” (som stödjer en skola Ciresu i Rumänien).

1 – 16 aug: Anna Strandberg På mammas gata
Anna är uppväxt i Gillberga men bor idag i Stodene, bara några stenkast från Galleri Jansson. Hon hör till dem som tecknat och målat i olika material i hela sitt liv. Det är känslor, hus och människor som inspirerar mest.

RSS 2.0